Vilken sked smakar bäst?


”Det smakar äckligare med den skeden” sa min dotter när jag gav henne varm choklad hoprörd med en ”sodasked” från Cordon-Bleu häromdagen och sedan dess har jag tänkt mycket på varför det smakar så olika med olika bestick. För henne är det enkelt: chokladen smakar bäst med Lilla My-skeden, fruktsalladen bäst med Mumin-gaffeln, havregrynsgröten är godast med Prinsesskeden i silver och allt annat ska helst ätas med David Mellors klassiska barnbestick designade redan år 1975.

Annons

Själv trodde jag att jag hade hittat det ultimata besticket i Magnus Lundströms Gusto för Boda Nova för några år sedan, men jag har märkt att jag helst rotar fram Mikael Björnstjernas rariteter Oval Steel med svarta plastskaft. Tyvärr har vi bara en gaffel, två knivar och en sked kvar av den lilla uppsättning jag köpte när jag flyttade hemifrån så det är bara när jag är ensam hemma, men då slits de desto mer. Jakten på ett eget favoritbestick fortsätter …

Ovan: Silverskedar Prins och Prinsessa från Mema/Gab. Bäst till gröt.

Muminbestick från Fiskars, till varm choklad, glass och fruktsallad.


David Mellors barnbestick från 1975. Får det mesta att smaka gott.

/Karin
Laddar