Vart tog ”väggen” vägen?

mot gatan
Vi har inte direkt varit undersysselsatta i trädgården under de fem år vi bott i vårt hus. Det mesta är klart med undantag för ett stort projekt – ett platskrävande irritationsmoment …

En av trädgårdens väggar/häckar mot en av våra gator, vi har hörntomt, har närmast kunnat liknas vid en oigenomtränglig regnskog i djupaste Borneo. Hur stor, hög och bred kan en vildvuxen blandhäck bli …? Jag vet!

Annons

Det som en gång varit en snygg vägg/häck, har ingen aning om vilken sort, har under åren förvildats och utökats med alla upptänkliga arter – mitt i alltihop en präktig lönn. Det är inte bara antalet av arter som eskalerat – häcken har under åren utvidgats och kommit att annektera fler och fler av de få kvadratmeter som en villatomt består av.

moras

I veckan kom grävskopan!

Häcken är nedsågad, nedmald till flis och, uppgrävd med rötterna!

Just idag känns det som att vi lever i ett gigantiskt skyltfönster och att gatans bilar är parkerade på ”vår” tomt. Förbipasserande stannar till och jag riktigt ser hur de tänker – Vad har dom gjort …? Är dom inte riktigt kloka …?

vaxthus
Nåväl, tack och lov finns det ett begrepp som heter ”färdig häck”.

I min fas av livet kan jag inte längre säga att jag har hela livet på mig så de gäller att prioritera … 😉

Nästa vecka levererar Splendor Plant i Skåne en 180 cm hög ligusterhäck – tät, hög och vintergrön! Dessutom återtar vi tiotals kvadratmeter mark eftersom den tar lite plats på djupet … Och ja, det här är absolut bästa tiden på året att plantera en häck.

betong
Oj, var kom betongbänkarna ifrån?

Ytterligare en leverans som dockat in under veckan – helt utan min vetskap. Eftersom varje betongbänk har en elanslutning drar jag slutsatsen att de är eluppvärmda …

Känner mig extra nöjd eftersom det ”icke-förankrade inköpet” – förutom att jag utan problem kan leva med betongbänkarna – gör att min sambo är ”skyldig mig en” … 😉

/Svante

 
Laddar