Världens vackraste spis(ar) …


Ovan ser du världens dyraste spis!

Spisen – precis som hela mitt hus – ritades av arkitektparet Hanna och Roy Victorsson och året var 1954. Världens dyraste av den enkla anledningen att den blev föremål för ögonblicklig kärlek – ögonblicklig och oåterkallelig! Jag skulle bara ha spisen!

Annons

Att de på köpet följde med ett helt hus i skriande behov av renovering filtrerade min kärleksgrumlade blick snabbt och bekvämt undan …

Nåväl, fem år har gått och kärleken består – jag älskar fortfarande min spis och förstås – även mitt hus. Spisen, med sin svävande kopparbricka, är inte bara världens dyraste utan också världens vackraste!

I dagarna flyttar min vän och kollega Ulrika Norberg, chefredaktör på livsstilsmagasinet Femina, in i sitt nyrenoverade hus med sin familj. Deras nymurade spis, precis 59 år yngre än min och ritad av arkitekten Annelie Wenner, ser du på bilden nedan. Skitsnygg, rent ut sagt!

Bara en spis kan vara världens vackraste 😉 men visst är det två syskonsjälar/spisar som bekräftar att det enkla är det sköna!

Lycka till i huset Ullis!

/Svante


Alla har vi våra svagheter … Ulrikas är keramik från Upsala Ekeby och bredvid spisen står hennes favorit, vasen Paprika i design av Anna-Lisa Thompson. Min egen svaghet är keramik av Lisa Larson, hennes giraff ur serien Stora Zoo står i nischen, mellan vardagsrummet och trapphuset, snett ovanför min spis …

Följ Ullis varje dag på Instagram om livet på och utanför Femina – Sveriges största magasin för kvinnor.

 

 
Laddar