Våren börjar med bråk …


Medan de flesta runt omkring oss håller på att krevera i sin längtan efter våren, börjar vi på ELLE Interiör skruva lite nervöst på oss när vi hör ljudet av smält snö som droppar ner från taken. Det betyder nämligen att det dags för redaktionen att göra varsin sida med favoriter under vinjetten Ingen sommar utan … till tidningens majnummer.

Annons

Jaha, tänker ni kanske nu, vad är det som är så besvärligt med det? Jo, det ska jag berätta. Sommartoppen, som vi också kallar den, är inte som andra plocksidor. Visserligen vanlig i hänseendet att den ska ha nyhetsvärde och vara inspirerande att både läsa och se på. Men här ska vi dessutom få in själva essensen av sommar och semesterliv samtidigt som det såklart ska vara inredningsfokuserat, och gärna med en osynlig röd tråd som löper genom våra val.

Missförstå mig rätt, detta är otroligt roligt att göra. En av årets höjdpunkter faktiskt. Men när det blir extra personligt blir det också extra prestigefullt. Och eftersom flera personer ibland hittar samma ”helt klockrena grej” kan Sommartoppen leda till en del argumentationer av det taktiska slaget. Värst är de grafiska formgivarna som alltid hävdar att ”jag har redan lagt in den i min layout” – då har vi textmänniskor inte mycket att sätta emot. Enda möjligheten då är att ta fram hundögonen och säga ”men jag har ju byggt upp hela mitt tema utifrån just den bilden”. Eller förstås, finta, låtsas ge upp och sedan byta till sig något ännu bättre med hjälp av sina nyvunna sympatipoäng.

Nu står vi alltså i startgroparna av denna spännande process och har precis börjat spåna kring olika teman. Anders har redan hunnit överge sina idéer om såväl Moby Dick-sommar som karg skärgårdssommar till förmån för en betongsommar i storstan. Vilket Felicia egentligen också tänkt ha, gnissel gnissel. Anette å andra sidan, som alltid brukar köra stadstema på sin sida, har blivit omvänd och satsar nu på friluftsliv för hela slanten.

Om du måste välja fem saker/ställen/aktiviteter – vad är sommar för dig?

/Hanna

PS. Bilden ovan tog jag under en vecka i en kär väns stuga i östra Finland. Sagolik skog, blåbär överallt och egen sandstrand vid en varm och vacker sjö … Ett sant sommarparadis i mitt tycke! Och smultronställe i dubbel bemärkelse – hit finns ingen väg och packningen får köras med skottkärra.


  • TinaHellberg

    Sommarens finaste stunder är de där sällsynta men fantastiska kvällar när temperaturen är över +20 grader och man sitter ute tills det är kolmörkt i skenet av ljuslyktor, när min sambo Niklas sätter upp utomhusköket, när man kan bära sandaletter, hänga ut tvätten och plocka blommor på äng och i trädgård. Fint att tänka på en dag som denna. Kram Tina

    • HannaMarklund

      Som poesi i mina öron, jag kan nästan känna doften av sommarkväll. Tack fina Tina!

  • Pingback: Stekt sommarfavorit: Sjöbod | Redaktionsbloggen()Laddar