Vår i luften


Imorse kvittrade fåglarna klart och tydligt trots både mörker och snö – en föraning om våren … Ett annat tydligt vårtecken är alla pressvisningar med vårnyheter som kommit igång på allvar den här veckan. Imorgon öppnar mässan Formex och redan igår var jag på tre visningar.

Annons

Dagen började med Bea Szenfeld som fått i uppdrag att skapa mönster med Hello Kitty av Plus Licens, som har ansvar för all användning av Hello Kitty på produkter i Skandinavien. Resultatet var fyra mönster varav två visades på produkter från Klippan Yllefabrik och Åry Trays. Jag tyckte mest om blåvita handtecknade mönstret Folklore och Bea Szenfelds sköna entusiasm över hur uppdragsgivaren Sanrio i Japan sagt: ”Remember, Bea: cute as hell!” (Ovan: designern Bea Szenfeld och Petra Sedlinger på Plus Licens pratar Hello Kitty)


Min favorit var Folklore. Här på en bricka från Åry Trays.

Lite senare var det dags för lunch och visning av Cerveras nyheter. Välkända bagaren och kocken Sébastien Boudet bjöd på grönsakssoppa och nybakat bröd medan trendspanaren Stefan Nilsson pratade med Cerveras vd Yvonne Magnusson om företagets produkter.


Stefan Nilsson, Yvonne Magnusson och Sébastien Boudet.

Sist ut var danska Eva Solo, som i år firar 100-årsjubileum. På en hylla i den tillfälliga utställningen stod en del gamla produkter som påminde om historien. Titta bara på den snygga skärmaskinen med teakbotten – tyvärr inte i produktion nu.


Produkter ur Eva Solos 100-åriga historia.

/Karin
Laddar