Tro´t eller ej …


Jag brukar inte läsa horoskop. När jag var yngre gjorde jag det ska erkännas, men tappade fort förtroendet, eftersom varje gång blev precis tvärtom i mitt liv än vad som utlovats i de små texterna. Jag är född i Kräftans tecken. Ni vet, en sån där överkänslig och väldigt kreativ människa som sätter familj och vänner i första rummet. Jaså! Dom ska tydligen vara hemkära, älska att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen. Minsann! Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. Okeeey!

Annons

Nu var det var faktiskt inte meningen att jag skulle läsa månadens horoskop i senaste mode-ELLE heller. Jag bara RÅKADE, som mina barn brukar säga. Vad det stog? Kommer inte riktigt ihåg, men typ nåt om att jag samlar till något speciellt, och att det kommer att ske en del förändringar på min arbetsplats.

Förändringen kan vi ju leda redan till i morgon när jag, i stället för att sitta framför datorn större delen av dagen, springer runt på Formexmässan som en dåre för att plötsligt befinna mig i någon grotesk pose för att ta just DEN bilden. Visst! Men vad kan det där med samla betyda? Kan det vara mitt evighetssamlande till drömlampan Kotten i koppar av Poul Henningsens dom menar? Allvarigt? Var det ett tecken? Ska jag köpa en trisslott idag? Kanske … Nä men som sagt, jag tror inte på horoskop. Och samlar gör jag ju som mest hela tiden. Som på idéer till barnens rum för att dom skall tycka att det är superduper-mysigt där inne. Eller till en riktigt skön och generös vintagefåtölj, så att mina vänner ska känna sig lite mer som hemma när dom hälsar på. För jag vill att dom kommer oftare! Och stannar längre! Jag samlar till några fler fina gamla tavelramar så att jag kan rama in mormor och mamma också. Jag samlar till oljefärger, målardukar, skrivbord och symaskin. Och till en riktigt användbar och snygg läslampa med fint ljus. Jag samlar till ett nytt kameraobjektiv, vackra vinglas och porslin. Där får det räcka!

Nej men jo! Jag samlar ju på något annat också. Nämligen tid, erfarenhet och inspiration …

Undrar om det var det dom menade? I horoskopet alltså.

På bilden överst syns min kära farmor med farbror, pappa och farfar.

/Anette
Laddar