Tillfälligheter …?

Sportlovs- och influensatider till trots är vi mitt i hetsig (läs: kreativ;-) högproduktion här på redaktionen, marsnumret har precis gått till tryck och nu är vi snart på upploppet med aprilnumret. En av sidorna gjorde jag själv färdig layout på i fredags, en sida fylld av textilier med olika djurhudsmönster, zebrarandigt var ett av dem. Senare under dagen hade jag ett möte med en av våra frilansare om ett ”randigt jobb” som ligger i pipeline. Ännu lite senare, men fortfarande fredag, blir jag påmind om en stor utställning som börjar 3 oktober på Nordiska Museet i Stockholm. Bakom utställningen, som heter, ja, gissa … ”Randigt” förstås, ligger bland annat Synnöve Mork, inredare och formgivare, och Tom Hedqvist, ny chef på Röhsska museet i Göteborg (och mannen bakom ränderna på Arlas mjölkpaket).

Annons

Och som om det inte vore nog med dessa tre ”djurmönster/randigt-incidenter” …

Det första mina ögon faller på när jag kommer hem och in i mitt arbetsrum är ett av de ständigt skiftande ”inspirationsstilleben” jag alltid omger mig med …

Marianne Westmans blockrandiga fat Rando från Rörstrand sida vid sida med Stig Lindbergs fat Spisa Ribb för Gustavsberg. Båda ”bestigna” av Lisa Larsons zebra från hennes Stora Zoo.

Ibland undrar jag om livet verkligen är så slumpartat som det sägs …

/Svante

 
Laddar