Svart bensin


Det är ganska anmärkningsvärt att vi har skrivit så många inlägg om hur det är här på jobbet utan att komma in på det som verkligen får allt att fungera, själva smörjoljan i det redaktionella maskineriet: kaffe.
Vi har några olika varianter att tillgå. Finsmakare, som till exempel Hanna och Svante, lyxar ibland med att hämta kaffe från den lite tjusigare espressomaskinen två trappor ner i vår personalmatsal. Jag och Anette brukar nöja oss med snabba depåstopp vid fulmaskinen i det lilla pentryt intill redaktionen. (Anette förbrukar ungefär dubbelt så mycket som jag eftersom hon glömmer sin kopp i maskinen varannan gång.) Dessutom slumpar det sig så att vi delar pentry med läckergommarna i redaktionen på ELLE mat & vin, som ibland testar nya kaffemaskiner, får smakprov av nya Nespressosmaker och liknande. För koffeinisten med huvudet på skaft innebär det rikliga möjligheter att variera sitt intag.
Kaffekopparna är ett kapitel för sig. Bilden ovan är smygtagen på Hannas skrivbord med hennes favoritkopp från Slow Fashion House, som också råkar vara Svantes favorit. Upplagt för gnabb vid köksskåpet, med andra ord 🙂

Annons

/Anders
Laddar