Skilda världar!


Från att tidigt i morse ha förundrats över rullande vattendroppar hemma i trädgården till en djupdykning i en rekryteringsprocess under förmiddagen går färden sedan snabbt vidare till Spritmuseum på Djurgården i Stockolm och lunchpressvisningen av Absolut Sin – The Exhibition 6/6 – 20/9 2013.

Annons

Det är precis den sortens tvära kast som gör mina dagar så oerhört spännande. Ändå har jag ibland inte vett att låta bli att klaga …

Nåväl, utställningen med undertiteln – Hur världens mest restriktiva spritland skapade världens mest eftertraktade vodka – är mer än sevärd.

Allt finns med: människorna bakom, flaskan, konceptet, marknadsföringen, konsten, klänningen i äkta guld som väger 4 kg (bilden ovan), ja, hela historien och inte minst – Studio 54 i New York …

Att sedan i samma hus få ta del av en konstskatt som Absolut Art Collection, med helt unika verk av världsberömda konstnärer, gör inte upplevelsen mindre.

/Svante


Andy Warhols klassiska tolkning av Absolut Vodka från 1986.


Skulpturen i form av en flaska, uppbyggd av neonrör och tv-monitorer, är gigantisk – typ, manshög – och skapad 2001 av Nam June Paik – en del av Absolut Art Collection.

 
Laddar