Skatter från soptippen


Igår fick jag ett mejl från talarforumet Creative Mornings som bad om tips på människor i inredningsbranschen som jobbar mycket med återbruk. Då kom jag bland annat att tänka på företaget Refurn, den kombinerade inredningsbutiken och verkstaden som varje helg (med tillstånd från Stockholms Stad) hämtar möbler som lämnats in på Bromma Återvinningscentral. Vissa grejer lagas och putsas upp, andra säljs precis som de är.

Annons

Refurns hemsida kan man kolla in det ständigt förändrade sortimentet med information om skick, pris och möjlighet att göra icke bindande intresseanmälningar. Möblerna kan sedan beskådas antingen på lagret i Stjärnhov utanför Gnesta eller i butiken på Hammarby Allé 92 i Stockholm. Nyligen öppnade de även i Malmö på Ronnebygatan 6.

Genialisk idé, tycker jag. Ändå slängs och bränns varje år tonvis med fullt fungerande möbler och prylar runt om i Sverige. Vem vet, kanske finns det möjlighet att rädda möbler från soptippen även i din stad?

Hur som helst, för en secondhandälskare som mig var det förstås omöjligt att stå emot en snabb scroll genom det nyinkomna. Och vad skådade mitt norra öga om inte dessa söta små skåp för 125 kr stycket? Fynd som gjorda för den som vill förverkliga idén om vitriner i köket ur ELLE Interiörs februarinummer …


Lika som bär va? Inte? Joo, de lär ju åtminstone vara kusiner.

Och med detta vill jag önska er en riktigt fin helg! Själv tänkte jag idag, vårljuset till ära, försöka få tummen ur och putsa fönstren.

/Hanna
Laddar