Redaktionsliv – Återkomsten


Redaktionsliv …  nu tänker ni säkert att jag skall avslöja hur det egentligen är här på redaktionen. Ja … helt rätt! Här är veckans resumé.

Snart en vecka har gått sedan vi började jobba igen efter juluppehållet, och det har varit ovanligt lugnt och skönt.
Jag har gått igenom 150 olästa mail, varav 2 var viktiga. Kikat igenom pressinbjudningar och nyheter både på mail och post, avsända från norr till söder! Öppnat gamla julkort som inte kommit fram i tid och raderat ett dussintal inbjudningar till franska prylmässan Maison & Objet som öppnar nästa vecka, och som jag inte kan gå på. Jag har kikat på de sista sidorna till nr 1/13 som måste okas innan tryck och rensat ut gamla publicerade jobb från bildmappen. Ut med det gamla!
Mitt kaffeintag har redan tredubblats och jag har insett att jag måste städa i skrivbordslådorna, men också hunnit med att konstatera att det förmodligen inte kommer att bli gjort den här veckan heller. Men jag har ju ändå städat  … i tanken.

Annons

Medlemmarna från systertidningen Elle springer omkring här som yrda höns, smått uppspelta och fnissiga. Varför då? Elle-galan förstås! Nu på fredag! Och när man frågar vad dom ska ha på sig så svarar ALLA att dom inte har en aning. Men det är förstås bara nåt dom säger. För när man väl är där på galan och stöter på de kära kollegorna så är dom stylade från topp till tå, ursnygga hela bunten och, im telling you, inte en enda liten detalj sitter där av en slump! Nej,nej! Då är det alla rätt!

Veckans höjdpunkt: Har börjat kika lite på hemmen till nästa nummer. Tomma sidor fylls på med bild efter bild och sakta växer hemmen fram på skärmen. Sjukt spännande!
Veckans huvudbry: Ska jag blanda in gult eller inte i nästa palett?
Veckans bästa: Hanna har slutat spela julsånger.

Nej, nu längtar jag lite efter den där speciella pulsen, en viss grad på stressnivån som utgör själva nerven till tidningsskapandet. För det är när det är mycket att göra som kreativitetsbågen spänns, idéerna snurrar runt, de snyggaste sidorna blir gjorda och tidningen blir som bäst!

Det är så det är. Redaktionslivet.

/Anette
Laddar