Redaktionen mot väggen: Anette


Anette, vad gör du på tidningen?
Är art director, vilket gör att jag ofta får frågan: Vad gör en sån? Man kan säga formchef, det vill säga ansvarar för tidningens form i helhet, hur den skall se ut och kännas, att den ska se ut som det vi vill förmedla.

Annons

Ser till att tidningen är attraktiv och inspirerande genom vackra och intressanta bilder och snygg typografi. Är med på plåtningar, tittar på inkommande jobb, hissar och dissar och lägger ut kommande jobb på frilansare och fotografer. Går igenom provtryck på alla sidor innan tryck. Gör även en egen färgpalett i nästan varje nummer.
Och vem är du på redaktionen?
Den som inte går att få loss från dataskärmen annat än med hot, och som under stress (värst är dagarna innan lämning) börjar upprepa och härma kollegornas röster.
Vad kännetecknar din inredningsstil?
Stil och stil … jag omger mig med det jag blir kär i och som betyder någonting för mig. Jag har till exempel samlat på mig alldeles för mycket illustrationer på väggarna hemma, så just nu har jag illustrationsstopp!
Nämn något du gillar.
Optimala färgkombinationer gör mig glad en hel dag, och om jag ser något fint som är riktigt unikt.
Och ogillar.
Plast- och tygblommor, och skålar där det står popcorn på.
Har du någon dold talang?
Blått bälte i Taekwondo.
Laddar