Rändernas revolt


Ni vet när man börjar gilla någon lite extra, så tycker man sig plötsligt se den personen överallt? Så brukar det bli för mig med mönster. Svante sjöng ju nyss prickarnas lov – något jag normalt sett skulle instämma i utan att blinka – men just nu har jag mest bara ränder på näthinnan. Vitt och brett, kors och tvärs.

Annons

Randigt alltså. Detta simpla men geniala mönster som kan bli både stramt och lekfullt beroende på hur man sätter ihop det. Som går att variera i all oändlighet, och som liksom alltid funnits där men sällan fått stå i centrum. Men nu är det dags tycker jag. Samla er ränder, upp till kamp!

Ting från ovan: Kattskärbrädor Truls av den fantastiska formgivaren och keramikern Lisa Larson, de finns bland annat på Designtorget. Ljusturkost kuddfodral i bomullscanvas, H&M Home. Klädnypor som kommer i en fin (randig) tygpåse, Ferm Living. Splitternytt bäddset från Marimekko, som för övrigt även har supersnyggt bredrandigt porslin. Rödvit merinoullpläd från Tine Ratzer, finns bland annat på Slow Fashion House. Och så ett par kalasfina byxor från Hope, i butik till våren.

/Hanna
Laddar