Prickig trend 2013


Har nyss kommit tillbaka från en presentation av 2013 års inredningstrender av trendspanaren Stefan NilssonTrendgruppen. Alltid spännande att höra hur andra läser tidens tecken. Stefan började med att slå fast några förutsättningar som kommer att påverka året, som att det är lågkonjunktur, att vi börjar längta efter att vara offline och efter mer humor och värme.
Sedan presenterade han fem trendteman: Syndig och salig – stort fokus på färgen svart, provokation och sex, samtidigt som intresset för sådant som familjen, vänlighet och vita toner också växer. Blue Lagoon – längtan efter tropiska färger, mönster och annat som vi förknippar med varmare breddgrader, som mosaik och klinker. Urban farming – odlingsglädje, slowfood, hantverk och anti-konsumtion. Kul i kök – en motreaktion mot snobbism på restauranger och i hemmkök och Formbart – grundformer som cirkeln, kuben och trekanten, basfärger, prickar och geometri. Vad tror ni, är han något på spåren?

Annons

Ovan: Prickigt är ett starkt tema 2013 enligt trendspanaren Stefan Nilsson. Utställningen till eventet, Store trenddagen 2013, är gjord av Sara Garanty.


Syndigt och saligt, svart och vitt, sex och oskuldsfullhet osv. Utställning av Sara Garanty.

/Anders
Laddar