Premiärlejonens kväll …

gabucci
Vilken premiärkväll det blev – Hela designsverige var på benen, bokstavligen, såväl inom mode som inredning – ALLA var där!

Jag inledde, i sällskap av min brorsdotter Anna-Lea, med invigningen av nya Gabucci – Stockholms absolut bästa herrmodeaffär på Nybrogatan 14. Från att ha fört en ganska undanskymd tillvaro, utom för dom redan invigda, bara något gathörn bort, har Gabucci nu återuppstått i helt nya kläder/inramning i regi av superbegåvade designduon Broberg & Ridderstråle, Mats Broberg och Johan Ridderstråle.

Annons

Dom har gjort något av ett storverk – titta in och njut av en butiksinredning skapad med total fingertoppskänsla – säger bara rosa betonggolv i en herraffär, hur coolt som helst … Mode+inredning = sant!

inbjudan
Sedan raskt ut till Nordiska museet och vernissagen av utställningen Ränder Rytm Riktning efter en idé, och i gestaltning, av Tom Hedqvist och Synnöve Mork.

Ränder på alla tänkbara, otänkbara och oförväntade sätt … Det är en jättestor, inspirerande och helt fantastisk utställning som bara måste ses! Pågår ända till och med 31 augusti 2014. Och ja, jag vet, det är precis då som många tänker – åh, då finns det gott om tid … Men vänta inte – åk till Nordiska museet nu!

/Svante

invigningstal
Nodiska museets styresman Christina Mattsson, längst till höger, inviger utställningen under överinseende av Gustav Vasa tillsammans med Synnöve Mork och Tom Hedqvist. Det är lätt att mellan gångerna glömma bort hur imponerande Nordiska museet är i sig självt  …

favorit
En personlig favorit!

silvia
Ja, visst är det den – klänningen som Drottning Silvia bar på Nobelfesten 1993, inlånad från hennes privata garderob!

 
Laddar