Paris, oui Merci!

Moi-i-MontmartreNär jag lämnade New York i somras var jag även tvungen att lämna min man… Bara tillfälligt, tack och lov, och distansförhållanden har faktiskt sina fördelar. Som förra helgen, då vi möttes halvvägs (nåja, nästan) i Paris! Det har gått över tio år sedan jag spenderade åtta månader i kärlekens (och, tyvärr, manschauvinisternas) stad och det var underbart att vara tillbaka.

Annons

Ovan: moi being très french i Montmartre.

Merci-1

Sedan dess har det såklart hänt en helt del och en nyhet för mig – och ett måste för alla inredningsintresserade – är konceptbutiken Merci, 111 Boulevard Beaumarchais, i utkanten av Marais.

Merci-2 Merci-3

Rejält melerat bord, som tyvärr inte fick plats i resväskan. Det fick däremot en av dessa små vaser!

Merci-7Merci-4

Älskar lamporna från Petlamp och fascineras fortfarande över vad led-tekniken möjliggör i ljusväg, här Suspension Soft Bulb, designad av Nacho Carbonell för Booo.

Merci-6

Fin färgskala på textilerna. Grått hjärta rosa är verkligen the color-combo of the season.

Merci-8

Kan aldrig få nog av snygga anteckningsblock! Att använda koffertar som soffbord är ju populärt och den som inte har loppislycka kan inhandla denna för ca 550 kr.

Merci-fikMerci har även ett fik (och en massa mode som jag skippade den här gången) – känns som ett perfekt frilanshak. Fast i Paris struntar man så klart i laptoppen och väljer en old school-bok!
Laddar