På kunglig mark


Min helg i två bilder. Den första är från den så kallade hundön ute på Drottningholm, i slottsparken, ett stenkast från vackra Drottningholms slott. Det var nypa-mig-i-armen-vackert. Kallt, klart och soligt. Men bäst av allt är att se alla glada hundar som springer omkring och busar och leker med varandra i snön. Drottningholm om vintern är minst lika vacker om inte vackrare än om sommaren. Jag gillar att promenera runt i barockträdgården och i den engelska parken med utsikt över Mälaren. Mycket Versailles över det.

Annons


Den andra bilden kommer från Gamla stan, även den ett stenkast från ett annat kungligt slott. Här, på Stockholms största turiststråk Västerlånggatan och mitt bland alla oändliga turist- och souvenirbutiker finns det en som sticker ut. E Torndahl Shop for Scandinavian Design. Liten och mysig. Ett tips.

Med Hannas förra inlägg i tankarna fick jag med mig hem den här mobilen från Artecnica, av svenska Clara von Zweigbergk. En mobil behöver inte bara vara för de allra minsta tycker jag. Utan kan exempelvis lika gärna hänga från taket i min hall i avsaknad av taklampa!

/Emma
Laddar