Outtömlig färgkälla …


När det kommer till färgval, både privat och till de paletter jag gör i nästan varje nummer av tidningen, så frågar ofta folk var idéerna och inspirationen kommer ifrån. Svår fråga. Vet nämligen inte riktigt själv. Det har dock berättats att jag redan som liten ofta fastnade för olika färgkombinationer utifrån de mest oväntade håll, som jag sedan kunde stå och beakta i en evighet. Och precis så är det än idag.

Annons

Förutom från informationen som strömmar in via jobbet varje dag, så kommer nog den största inspirationen i stundens ingivelse. Jag har nämligen en febless för, eller kalla det fix idé, att experimentera hela tiden, och kan inte låta bli att vidröra allt som besitter en vacker färg. Det inträffar i regel på de mest olämpliga ställen, som t ex ett varuhus. Jag går förbi syavdelningen, och vips, måste jag börja bygga torn av trådrullar i olika nyanser. Eller så stökar jag omkring i hyllorna på badrumsavdelningen och flyttar omkring handdukar, totalförstör rekvisitan helt enkelt, för att få ”the perfect match”. För att inte tala om nagellack. Dom resulterar ofta i de längsta färgraderna på hyllan!
… Men sen har vi ju naturen, staden, människorna och barnen. Intryck och vardagsupplevelser. Det kan vara skogen, ett hus, gatstenen, tröjan någon bär i tunnelbanan, fikabrödet, råvarorna, stadsbilden, schampoflaskan, en skugga i ett rum … Ja helt enkelt livet i sig självt. Och den källan är outtömlig.

/Anette
Laddar