Om kärlek och julefrid


Visst finns det saker man bara inte kan motstå, som skapar ett alldeles särskilt habegär. För min del är det ofta helt oförutsägbart vad det är, men när jag drabbas känns det. Det här är två sådana saker som jag har suktat efter länge innan jag slog till.

Annons

Till höger står The Heart Machine av Martin Smith för Laikingland. Jag såg den första gången i Milano i april år 2011 och blev förtjust i den lilla skulpturen med två kläppar som slår mot ett hjärta i metall när man vevar. Den tillverkas bara i 100 exemplar och ett tag verkade det som om alla var slut, så när jag förstod att det faktiskt fanns några exemplar kvar var jag bara tvungen att slå till och köpa den i somras.

Speldosan till vänster kommer från en helt underbar affär i Gamla stan i Stockholm: Tyger och tidlösa ting på Köpmangatan. Jag har beundrat alla fina speldosor i fönstren där i flera år och för några veckor sedan gick jag och min dotter in. Hon fick välja speldosa och det blev den här fantastiska granen med tåg som åker åt flera håll. Nu kan julefriden infinna sig.

/Karin
Laddar