Ögonfröjd för en pedant

För en tid sedan hade jag förmånen att komma in i glasformgivaren Ingegerd Råmans arbetslokal på Skeppsholmen. Tala om ”room with a view”! Och inte bara utsikt – utan sjöutsikt! Arbetslyan ligger nästan bokstavligen på vattnet!

Annons

Vi var ett gäng journalister ditbjudna på lunch och en presentation av ett samarbetsprojekt mellan Indiska och Water Aid som kommer att lanseras på världsvattendagen den 22 mars.”Hemma hos” i kraft av att Ingegerd Råman gett fysisk form åt samarbetet – ett glas med tillhörande karaff, Bubblan, och en mer symbolisk En droppe vatten, som är just en droppe av glas fylld med vatten. Se bilder i nya numret av ELLE Interiör som finns i din butik på torsdag.
Vi fick se och höra Ingegerd berätta om Bubblans tillkomst och den långa vägen från idé till färdig produkt, munblåst i Indien. Vi fick också lära oss mer om Water Aid och deras verksamhet i stort och om projekt i Indien. Jättespännande.
Men minst lika fascinerande var inblicken i en skicklig konthantverkares/formgivares arbetsmiljö. Och som sagt, inte hos vem som helst, utan hos Ingegerd Råman! Det var förstås det där med sjöutsikten – men framförallt Ingegerds arbetsbord!!!

Visserligen, som hon blygt påpekade, för dagen lite ”undanröjt” – ändå kunde jag både se och känna den disciplin som råder här under ett arbetspass … Så snyggt och vilken ordning! T o m ”pennvässet” var snyggt samlat i en svart skål!

Tänk att jag får se och vara med om sånt här i mitt jobb. Om inte varje dag, så i alla fall väldigt ofta – Jag har världens roligaste jobb!

/Svante

 
Laddar