Och den, och … den! Eller, den?

För några veckor sedan promenerade jag, chefredaktör Svante, webbredaktör och redaktör Hanna, och bild- och layout-Emma tillbaka till kontoret efter en helmysig och härlig presslunch på Gysinge Byggnadsvård. Vi pratade, inte helt oväntat, om linoljefärg, universalmedlet linoljesåpa och om de möjligheter och drömmar man kan uppfylla boendes i hus jämfört med vad man kanske kan i en lägenhet i stan. När man jobbar på en tidning som ELLE Interiör, när man varje dag hör om design- och inredningsnyheter, när man ser kollage och reportage växa fram med inspirerande hem och sprillans nya prylar, ja då är det svårt att inte vilja ha ALLT. Jag vill ha ett hus med trädgård så jag kan odla ruccola. Nej förresten, jag vill ha en lägenhet från förra sekelskiftet med över tre meter i tak och stora nischer in mot fönstren. Och jo, jag vill nog ha vita väggar genomgående, eller kanske en storblommig tapet? Och en orientalisk matta … Kan man ha blommig tapet då? Och den där lampan i mässing från Gubi. Eller vill jag i regel ha kromade detaljer?

Annons

Mina kollegor säger att det nog kommer att gå över, och att jag snart kommer kunna se något jag tycker om utan att det börjar klia i fingrarna … Att man faktiskt kan uppskatta vacker, smart och nytänkande design utan att vilja ha ALLT. Känns svårt, men stämmer säkert alldeles riktigt. Kan ni i inredningsglädjens och/eller velighetens stund hålla tankarna, eller framför allt, fingrarna i styr, eller önskar ni också ibland att ni kunde gå hem och byta ut allt?


Min senaste kärlek – klassiska lampan Bestlite från Gubi lanseras nu i mässing, och kommer att säljas bland annat på Artilleriet från och med april.

/Felicia
Laddar