Mors dag alla dagar


Ringde min mamma för att säga hej och grattis på mors dag. Hon satt i kvällssolen vid bryggan hos några goda vänner i norrland. Jag avbröt dem i en diskussion om vilket vin de skulle välja till middagen. En väl spenderad söndageftermiddag, eller hur?
Mamma har aldrig jobbat med inredning, färg eller form, men har alltid varit otroligt säker när det gäller att skapa vackra och ombonade miljöer hemma. Hon gör det mysigt, men utan att det någonsin känns tråkigt. Tvärtom. Jag frågade hur hon själv tänker om det. ”När man inreder”, svarade hon, ”behöver man något som lockar blicken, något som stimulerar fantasin. Och man behöver inte vara rädd för att det skär sig lite.” Amen, mamma. Och skål.
Bilden ovanför kommer från organisationen Action Aids hemsida. En bra morsdagspresent, idag och alla dagar, är att hjälpa gravida kvinnor i utvecklingsländer få tillgång till vård under graviditeten och vid förlossningen, till exempel genom Action Aids gåvopresent Bybarmorska – en säker start i livet som man kan köpa här.

Annons

/Anders

 
Laddar