Modefest med Gaultier


Jean Paul Gaultier är i stan och för alla som är det minsta intresserade av mode är det ett måste att besöka utställningen The Fashion World of Jean Paul Gaultier From Sidewalk to the CatwalkArkitektur- och designcentrum i Stockholm (före detta Arkitekturmuseet).

Annons

Mängder av fantastiska haute couture-plagg visas på dockor med ansikten som är rörliga projektioner av verkliga människors ansikten – fascinerande! Här ovanför ser ni en docka föreställande Jean Paul Gaultier själv som står i entrén till utställningen.
Gaultier själv var sprudlande glad och charmade alla med sin ”franskengelska” på pressvisningen igår. Han hade passat på att besöka nyöppnade ABBA-museet och visade stolt upp souvenirtröjan han hade under kavajen för alla.

ABBA-silhuetterna skymtar under kavajen på Jean Paul Gaultier, här i samtal med utställningens curator Thierry-Maxime Loriot. Under presskonferensen hyllade han sina fördomsfria föräldrar och sin älskade mormor som bland annat låtit honom sy en strut-bh til sin nalle Nana när han var liten:

Utställningen pågår 15 juni–22 september och är producerad av Montreal Museum of Fine Arts, här några smakprov:

Dockorna på ”catwalken” åker runt på ett podium.

Klassisk sjömanslook à la Gaultier.

Gaultier var tidigt ute med kjolar för män.

En välkomsthälsning från mästaren själv möter alla i entrén.
/Karin
Laddar