Mjuklandning i design

För min egen del avslutades Stockholm Design Week i fredags med en presslunch hos Gysinge – Centrum för Byggnadsvård och deras filial på Storgatan 31 i Stockholm. (Har du ännu inte varit där är butiken i sig värd en omväg.) Eldsjälen och mannen bakom Gysinge, Göran Gudmundsson, berättade för oss om deras nya kollektion av traditionella tapeter som tagits fram i samarbete med Duro. En helt fantastisk kollektion!

Annons

Men det som fångade mitt linoljefärgsklappande hjärta var Görans utrop: ”Nu har vi tagit fram Sveriges bästa linoljefärg”. Från vilken affärsidkare som helst tar jag ett så självsäkert uttalande med en, om inte två, nypor salt … Men just i det här fallet känner jag mig säker på att om Göran Gudmundsson säger så – då ÄR det också så! Färgen sägs, jag har ännu inte hunnit prova, vara geléartad och rinnfri ända tills den stryks ut och då blir tunnare och tunnare. Göran berättar vidare att de sista moderna färgpigmenten nu rensats ut enligt principen ”tillbaka till ursprunget” – vilket bara förbättrat färgen. Är det någon som blir förvånad …?

/Svante

 
Laddar