Mitt emellan vardag och helgdag

Hallå …?

Klämdag. En helt vanlig dag mitt emellan vardag och helgdag. En lite underlig dag. I almanackan är det en vanlig arbetsdag, men många tar kompensationsledigt, barnen är lediga från skolan, kollektivtrafiken reduceras och det blir varken lördag, söndag eller vardag. Det blir sådär lite mitt emellan. Svenskt näringsliv har uppskattat att en klämdag kostar Sverige mellan 5-10 miljarder kronor i produktionsbortfall. Ooops! Det kunde jag inte gissat. Men jag förstår det.

Annons

Själv sitter jag på jobbet nu. När jag kom i morse var det inte en kotte här på våning 2, bara knäpptyst och mörkt. Inte ett ljud från vare sig Café, Mat & Vin eller Elleredaktionen.

När jag satt på tunnelbanan på vägen hit kunde jag helt fritt välja vilken plats jag ville sitta på. Men Gud, skulle jag sitta till höger eller vänster, åka bakåt eller framåt? När man plötsligt får det där fria valet så blir det liksom svårt att ta ett beslut. När jag väl bestämt mig och satt mig ner så kändes det som om jag var den enda människan på jorden som skulle till jobbet idag. Det var märkvärdigt tyst. Bara ett svagt, svagt diskantljud från någons hörlurar.

När jag sedan kom upp i ljuset på Östermalmstorg, där det annars kryllar av stressade människor kors och tvärs, låg diset över torget och det var nästan helt ödelagt. Bara den välkända grönsaks- och blomterhandlaren syntes trava upp dagens varor. Kändes tryggt på något vis.

Ja, nu har jag i alla fall startat datorn och tagit en kopp kaffe, och Svante och Karin har under tiden jag skrivit det här också anslutit. Vem vet, vi kanske kan ha ledningsmöte hela dan idag – på denna väldigt klämda dag.

/Anette

 
Laddar