Mina favoriter på Formex

Som ett barn i en godisaffär. Så känner jag mig när jag får gå loss på Formex*. Och såhär efter några dagar och alla intryck har fått smälta in är det nog ändå dessa som har lämnat störst avtryck hos mig:

Annons


1. How are you, är en helt ny designduo som består av Emelie Ronnebro och Tobias Johansson. Det här fina skåpet The Plywood Cabinet kommer ur deras möbelkollektion Made For Us och är lokalt tillverkad för hand i Stockholm och bara en sån sak att du själv får bestämma färg! 2. För en djurälskare som mig var det omöjligt att inte fastna för mönstret Kap Verde av Lena Melin. Det behövs mer glada färger tycker jag och bara titta på den urcharmiga surikaten. 3. Mönstret Sprudla blir magiskt i den mörka blålila paletten, av Anna Oddbjörn4. Sprang mer eller mindre bokstavligt talat fram till illustratören Saga-Mariah Sandbergs monter när jag fick syn på hennes ekorrar! Hur fina? Mot det rosa blir det bara så bra. 5. Klättra, även av Anna Oddbjörn. Hennes motiv kan du få både som affischer, tyger och tapeter. Beslutsångest.

/Emma

*Formex är en branschmässa och den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. 850 utställare under ett och samma tak och med över 25 000 nationella besökare och medierepresentanter.
Laddar