Med lust och fägring stor


Som Felicia nämnde igår fick vi starka vårkänslor på den pågående inredningsmässan Formex. Halva nöjet i mitt tycke var att gå runt och titta (och sniffa) på alla de blommor som fanns på plats i många av montrarna och inspirationsutställningarna. Flera av arrangemangen tål även att testas hemma, som designgruppen Oddbirds enkla idé ovan med många minivaser på rad i fönstret.

Annons


Ett hav av hyacinter nergrävda mitt i bordet – kanske inte fullt lika enkelt att genomföra på egen hand men i vilket fall väldigt vackert och väldoftande. För många är hyacinter lika med julstämning och de kastas ut med granen så snart bjällerklang klingat ut. Men precis som andra lökväxter är de enkla att återbruka för den som vill. Klipp bara bort de ledsna blommorna och låt lökarna vila mörkt i några månader. Plantera ut dem när marken tinat – och julen varar än till påska!


I Svenska Moderådets Trend Zone fanns florister som tillverkade tjusiga smycken med riktiga blommor, som av en slump i perfekta nyanser till våra kläder. Jag sparade den smarta armbandskonstruktionen för att testa själv vid något festligt tillfälle.


Där fanns även en utställning gjord i samarbete med Stadsmissionen som visade på många inspirerande exempel på Remake, deras kollektion med omgjorda möbler, prylar och kläder. Här har en gammal sliten byrå fått nytt liv med lite färg och fastklistrade bilder ur en kartbok – och ett helt nytt jobb som blomlåda.


I Klongs monter hittade vi en splitterny vas med förmågan att förvandla minsta bukett till en prunkande sommaräng: Äng av Eva Schildt. Som ni ser ger de två lagren av ”flätad” mässing tulpanerna alldeles tillräckligt med stöd och gör vasen användbar till allt från en endaste till mängder med blommor.


Avslutningsvis: Ett soligt, härligt tulpanregn från mässrestaurangen Oddcolony och en önskan om en lika solig och härlig söndag till er alla!

/Hanna
Laddar