London calling

Ni vet när man kör en spontangrej, typ som att köpa den där något för dyra tröjan eller när man, i vissa lite mer extrema fall i jämförelse, bokar en resa. Nu önskar jag att jag hade gett efter för impulsen gällande en sådan där spontanbokning, en tanke jag tänkte för några veckor sedan, men sedan vuxet och tråkigt ekonomiskt valde bort. Nu när jag sitter och tittar på de fantastiska bilderna från utställningen dit jag hade velat åka känner jag att det minsta jag kan göra är att istället vända det till ett tips till er som faktiskt kommer iväg på en weekend nu över långledigheten, och då med inriktning på en personlig favorit – London.

Annons

Royal College of Art (RCA) är en av världens mest prestigefyllda utbildningar inom konst och design, och i år firar skolan hela 175 år (!), och det med den enorma utställningen A Perfect Place to Grow som spänner över en tidsperiod om tre sekler, innehållande alster av nuvarande och tidigare elever och lärare, både elevarbeten och nu välkända konstföremål. Tar ni er till London, eller är en av de svenskar som fastnat där permanent, så missa för allt i världen inte denna utställning där det garanterat finns något för varje konst- och designintresserad besökare.


Skulpturen Spike är formgiven av David Mach 2011. Mach läste Sculpture på RCA mellan 1979-1982. Foto: David Mach © Richard Riddick at The DPC.


Stolen Medici är formgiven av Konstantin Grcic, tillverkad av Mattiazzi, 2012. Grcic läste Industrial Design på RCA mellan 1988-1990. Foto: Gerhardt Kellermann © Mattiazzi.


Embassy, silverbestick och ljusstakar är formgivna av David Mellor 1963. Mellor läste Metalwork & Jewellery på RCA mellan 1950-1954. © Design Council/David Mellor Design.

Utställningen pågår fram till 3 januari 2013 och adressen är Royal College of Art (precis bredvid Royal Albert Hall), Kensington Gore, London.

/Felicia
Laddar