Länge leve favorittröjan!


Klädvård, hur hanterar ni det? Står ni med glädje och stryker underkläder om kvällarna eller ska det hela helst ta så lite tid som möjligt, mörkt och ljust får gärna tvättas tillsammans så länge det förkortar lidandet?

Annons

En som kan det mesta inom ämnet är kostymören, designern och modeskribenten Camilla Thulin. Jag, Felicia och Emma träffade henne igår på pressvisningen för Mieles nya klädvårdsserie, där hon bland annat visade hur man kan fräscha upp sköra vintageplagg med ånga.

Camilla hävdar själv att hon är lat och tar så många genvägar som möjligt när det gäller att ta hand om kläder och kanske är det just därför som hon har snappat upp så många smarta knep genom åren. Förutom de klassiska klokheterna att vädra ofta och ta bort enstaka fläckar istället för att tvätta hela plagg bjöd hon på några tips som i alla fall jag inte hade fått förut. Eller vad säger ni om dessa?

•Istället för att skära bort noppor med vådliga rakblad, testa att borsta dem tillbaka in i plagget med en hårborste av svinborst.
•Har du fått en blodfläck? Är det din egen? Spotta på den innan du lägger plagget i tvättmaskinen så hjälper enzymerna till att lösa upp.
•Vanliga babyvåtservetter tar enkelt bort de flesta fläckar på till exempel syntetiska textilier och läder.

Det sistnämnda får mig i och för sig att undra om såna tvättlappar verkligen är så lämpliga för just barnhud, men det är en annan fråga. Och just ja, för er som undrar vilket tvättmedel Camilla föredrar så är det den flytande varianten från Lidl.

/Hanna
Laddar