Lager på lager-principen


Att leka arkeolog, att gräva i jord och mark och spänt undra vad man kan tänkas hitta, har nog nästan alla gjort under tiden de var den lilla versionen av sig själva. Och det är ju väldigt spännande, vem vet vad man plötsligt stöter på? Och att riva upp golv, bända bort plattor av plast eller sätta tänderna i tapetvåderna på väggen kan också resultera i fynd från forna tider. Vilka var de människor som bodde här när den svartblommiga tapeten med gul botten klädde väggarna? Och lagret med tidningspappret, var det söndagsbilagan som åkte upp i brist på annat eller var det ett medvetet val? Hur som helst så älskar jag den här lilla hörnan, med de grova träplankorna, tegelstenarna och tapetlagren som utgör en sådan vacker detalj. Allt som oftast funderar jag på andra männsikors liv, inte i ett jämförande perspektiv, utan med nyfikenhet och förundran. Jag önskar jag kunde träffa alla de familjer som bott här i min mammas hus tidigare, vilket man ju på ett sätt får när man bevittnar de spår de lämnat efter sig. Har ni hittat nåt intressant eller fascinerande bakom det översta lagret tapet, under linoleumgolvet, eller bakom fast inredning? Mitt nuvarande sovrum har en heltrist plastmatta till golv, vilken jag för allt i världen önskar dra bort då jag misstänker att det där under ligger ett parkettgolv likt det i hallen.
Men det får bli ett projekt lite längre fram i tiden, det är ju kul att gå och undra lite också!

Annons

/Felicia
Laddar