Kristallklart


Ett av de material jag tycker är absolut vackrast är kristall, i alla former. Givetvis i naturlig form som fast ämne, men kristall är ju mer bekant för de flesta av oss i inrednings- och bruksföremål såsom lampor, glas och karaffer. Kristall ger ett väldigt elegant och sirligt intryck, och jag älskar de klassiska slipningarna som på lampan här ovanför. Crystal Bulb är formgiven av Lee Broom och lanserades förra året, men är nu en av nyheterna på svenska butiken Artilleriet. Jag skulle vilja ha den som på bilden, flera stycken i olika höjder. Eller i ett litet kluster, tätt skimrandes sida vid sida.

Annons

Jag ska fundera lite till, plånboken ekar lite tomt nu efter helgerna och jag har ju faktiskt en otroligt vacker kristallampa hemma. Under det höga taket och ovanför min säng, i en lite mer modernare tappning än den klassiska ljuskronan, hänger den auktionsvinst som ger mig stor glädje varje gång jag kommer hem. Med sina långa vridna kedjor beströdda med små kristaller omger den sig med ett gnistrande men väldigt behagligt sken.


Kika efter äkta kristallföremål i antikaffärer eller på auktioner. Min lampa är från Stockholms Auktionsverks Stadsauktion, där det med jämna mellenrum dyker upp både klassiska och mer moderna lampor.

/Felicia
Laddar