Korvkurs i gamla kontoret


Innan vi flyttade till förlagshuset på Humlegårdsgatan satt vi tillsammans med ELLE, ELLE mat & vin och Café i en före detta teaterlokal vid Sankt Eriksplan (dörren där det står Apotek var vår ingång). Idag på lunchen gjorde vi en trip down memory lane – Odengatan alltså – till vad som nu är Cajsa Warg. Raimat presenterade ett nytt vin och arrangerade en minikurs i korvstoppning i regi av Taylors and Jones.

Annons


Grunden i korven är en nötfärs med lite tapioka tillsatt för att den ska hålla ihop bättre. Vi fick välja kryddning själva. Hanna och jag satsade på en ganska traditionell, örtig stil med vitlök och chili för att få lite drag. Hanna blandar!


Vi stekte lite av färsen för provsmakning i halvtid, vilket resulterade i mer chili och vitlök.


Färsen klar! Det blev ganska mycket, Hanna beskrev vikten som ”ungefär som en bebis”.


Vips så blev det korv. Svante och matstylisten och bloggaren Victoria Nordström väntar på sin tur. De råkade tappa halva chiliburken i sin färs, på tal om drag. Väldigt kul, men det känns som att vi ska hålla oss till tidningsbranschen.

/Anders




Laddar