Konst för (nästan) alla

Ellinor-Augustini-1

I dag drar Affordable Art Fair igång på Magasin 9 i Frihamnen (pågår till och med söndag, öppettider hittas här!). Det är mässans andra omgång och i år är drygt 70 gallerier – både svenska och internationella – representerade. Poängen är att öppna upp konstvärlden för alla och priserna ligger på 500–45 000 kr. För mig är det mesta (i alla fall det bästa!) utom ekonomiskt räckhåll, men om någon undrar vad jag önskar mig i julklapp så är det bara att scrolla vidare!

Annons

Ellinor-Augustini-2

En av mässans stora höjdpunkter är blocket Recent Graduates, där ett urval av landets nyutexaminerade stjärnor finns representerade. Dessa fantastiska örhängen i keramik och tjock, rinnig färg av Ellinor Augustini (HDK Göteborg) skulle gärna få hänga hemma hos mig. Någon som har 20 000 kr över?

Ellinor-Augustini-korv

Annars kanske jag får nöja mig med en korv av samma konstnär för blygsamma 600 kr.

Elisabeth-Lecourt

Apropå mode hjärta konst, Elisabeth Lecour är inte ny på konsthimlen men gör fantastiskt detaljerade pappersplagg av gamla kartor. Som denna föreställande Paris – dit jag åker i morgon bitti för en (ursäkta klyschan…) romantisk weekend!

Alexander-Tallen

En annan omskriven och nyutexaminerad konstnär är Alexander Tallén (Konstfack), som skapar dessa självporträtt i form av klassiska figuriner – love it! Han är även aktuell i ”Design Talent 2013” på helgens Hem och Villa-mässan.

Katrin-Westman

Även Katrin Westmans (Umeå Konsthögskola) avskalade och närmast kusliga verk finns med bland Recent Graduates.

De-GeerHans-Gedda

Betydligt mer etablerade är konstnärerna Carl Johan De Geer och Hans Gedda.

Joakim-Allgulander

Härlig sommarkänsla i detta verk av Joakim Allugander…

Jo-Oakley

… och tid för kontemplation i Jo Oakleys Waiting for the sun to come och Daydreaming.

Tio-tusen-timmar-tags

Scam Gallerys utställning Tio tusen timmar tags syftar på de tio tusen timmar som den riktiga världseliten lagt ner på ett ämne för att nå den framgång och expertis de idag innehar. Många av utställarna har lagt ner betydligt mer tid för att hitta sitt eget uttryck – sin tag.

Steven-Lindsay

Fina färger i Steven Lindsays konst.

Dominic-GubbMarina-Kaplan-Stenby

Och hur många gulliga djur fanns det inte? Farligt för mig som precis fått för mig att jag ska börja samla på hundar…

xo Katarina
Laddar