Kom igen nu då!

verbenasadd
Min frösådd av jätteverbena, verbena bonariensis, vägrar att komma upp!

Efter ett par nätter ute i kylan, bokstavligen, utanför köksdörren står sålådorna nu i mitt soligaste fönster …

Det låter nästan som forna tiders behandling av mentalpatienter, med omväxlande  kalla och heta bad, men faktum att omväxlande kyl- och värmebehandling är ett krav för att få de  kinkiga verbenafröerna att gro. Samma sak gäller med lavendelfrö.

Annons

Kanske händer det i morgon …

/Svante

P.S. Krukan till vänster som hyser in ett exemplar av Doktor Westerlunds hälsoblomma är en riktig raritet – den kommer från den allra första PS-kollektionen som Ikea gjorde på 90-talet och har fått form av Thomas Sandell – Älskar den!


  • cathrine

    Älskar också jätteverbena, dock köper jag småplantor på våren eftersom de är, som du skriver, väldigt kinkiga. Jag är imponerad av att du drar upp dina själv. Jag har sett bilder på dina fantastiska krukor som du har i din trädgård. Har också en passion för lerkrukor. Jag har en gedigen samling sedan 25 år tillbaka, några visar jag här: http://mitt60talshus.blogspot.se Lycka till med dina frön, hoppas på morgondagen…:)

  • Coosy

    Nice gardening and plants. This is good for nature.


    FörvaringLaddar