Jag hatar INTE tagetes!

tagetes
”Jag hatar tagetes!” (Nejlikor får ofta också utstå samma hat.) Vet inte hur många gånger jag hört det kategoriska uttalandet från ”sådana som vet” och har svårt att förstå hur en blomma kan bli så till den milda grad hatad. Det har nästan blivit att likna vid foppatoffel-syndromet. Plastskorna som ”alla som vet” älskar att hata och följaktligen tycker är det absolut fulaste och töntigaste som finns …

Annons

Det är förstås inte en slump att såväl foppatoffeln som tagetesen är högt älskade i breda folklager … Jag själv, om än kanske inte med tillhörighet just där, älskar ändå både foppatofflor och tagetes …

Tagetes – den blomma som mamma varje vår outtröttligt frösådde och sedan vårdade ömt i rabatterna – barndom i koncentrat och bara doften gör mig tårögd!

Jag är helt övertygad om att tagetes, om inte nästa år, så inom en nära framtid kommer att få revansch och betraktas som supercool.

Kom ihåg var du läste det först! 😉

/Svante
Laddar