Milano: Iskallt Italien

Första anhalten efter incheckningen blev traditionsenligt Zona Tortona, ett område i sydvästra Milano där många företag ställer ut under designveckan istället för på själva mässan. Det brukar vara en härlig start att strosa runt i olika mer eller mindre tillfälliga showrooms – det gigantiska mässområdet sparar vi till andra dagen då vi kan komma iväg tidigt. Vi hade såklart hoppas på vårfint väder men istället hängde molnen tunga ända ner till marken.

Annons

20130410-001712.jpg
Här är Anette (glad för sin varma ullkappa) med en – till min förvåning och lycka – stor kub kärnis från Torneälven. Isbiten är så klar att man kan se rakt igenom och otroligt hållbar med tanke på att den redan stått där ett dygn, delvis i regn, och bara smält ytterst lite. Den har tagits hit för att designvärlden ska få se vad Ishotellet i Jukkasjärvi är byggt av, och är en del av den svenska utställningen i Zona Tortona.

20130410-002906.jpg
Maffigaste formupplevelsen i området var i vårt tycke Moooi, som hade fyllt en enorm fabrikslokal med massor av fina möbelnyheter i inspirerande färgkombinationer. Kolla underredet på bordet!

20130410-003556.jpg
Små detaljer kan göra stor skillnad, som porslinsrosetten på denna lampa.

20130410-003847.jpg
Överallt hängde enorma bilder som både skärmade av lokalen och gav extra personlighet åt produkterna. Smart och snyggt!

/Hanna
Laddar