I all enkelhet

tistel2
Trädgård är allt annat än bara juni-juli-augusti!

Någonstans handlar det förstås om att se en estetik i det bedagade och inte bara fokusera på det som av tradition räknas som estetiska höjdpunkter – typ, röda rosor och svulstigt blommande pioner. Ingen skugga över vare sig röda rosor eller svulstiga pioner – jag älskar båda. Men jag har också lärt mig att se skönheten i en bolltistel som är lite sent ute, ett ”kroknande” blad från samma växt och en kronärtskocka som ännu inte gett upp.

Annons

Alla tre inhämtade från min trädgård i detta nu.

I sällskap av Thomas Erikssons 90-talsklassiker i gjutjärn från Ikea och Solstickan i hushållsstorlek blir buketten på spiselhyllan till poesi …

Efter en lång och tung dag fick jag lite bråttom att ta bilderna innan allt ljus försvann … men nu ska både ljuset och brasan tändas – det blir en myskväll!

/Svante

ros
Regnet bara öser ner denna blyertsgrå tisdagseftermiddag och då, just då, hittar jag vad som måste vara sommarens sista röda ros – klart att den ska stå i badrummet!

 
Laddar