Höstmarknadshelg (för somliga)

a8b396cfbd9a5468_800x800ar
Sätter mig i bilen och åker upp till landet ikväll. Dags att stänga av vattnet och bomma igen för vintern. Det känns alltid lite vemodigt, samtidigt som det är skönt att få allt i ordning inför nästa vår. Hade jag inte gjort det vet jag åtminstone två utflykter jag skulle ha velat släpa med familjen på. Dels är det höstmarknad på Skånegården på Skansen. Säga vad man vill om tidstypiskt utstyrda krogmadamer och torparungar, men hemkokta marmelader, krämiga getostar och lite porslinskrossning gör i alla fall min lördag. Mer finstämt blir det troligen på höstmarknaden på Waldemarsudde. Personalen visar växthusen och trädgårdsmästeriet och ger råd om hur man förbereder sin egen trädgård för vintern. Hade jag varit där hade jag kanske köpt en och annan lök i Gröna boden också. Båda evenemangen är öppna lördag och söndag.
Trevlig helg!

Annons

/Anders
Laddar