Höjdpunkter på Designjunction

1ckr lampor
Kom hem från London i förrgår fullproppad med intryck och inspiration och eftersom jag pausade lite med inlägg här på redaktionsbloggen under helgen kommer här fortsättningen på det jag skrev förra veckan. I lördags började jag dagen på Designjunction, en mässa i fyra våningar i ett gammalt posthus bara något kvarter från British Museum. Här visades mycket intressant och  jag har valt ut några höjdpunkter. Lamporna här ovan är formgivna av Cleasson Koivisto Rune för chilenska Made in Mimbre och var tveklöst en av höjdpunkterna. Så enkla och med ett så vackert ljussken genom de flätade skärmarna.
Nästa höjdpunkt är Larusi – ett brittiskt företag specialiserat på marockanska berbermattor vävda av återvunna textilier. Mattorna används flitigt av Ilse Crawford när hon gör inredningar och även Tina Busck, med butiken The Apartment i Köpenhamn, är en återkommande kund. Här ett par fina mattor:
2larusi mattor
Designjunction visade Larusi även en vacker linnekollektion:
3larusi linne
Kvalitet rakt igenom! Ett annat företag som arbetar med hög kvalitet är Another Country med trämöbler, keramik och nu även textilier. På mässan var deras nya möbelserie Series Three och de nya textilierna ett par höjdpunkter:
4another country series three
Series Three.
5another country textil
Another Country lanserar nya textilier.
Kalmar Werkstätten är ett över 130 år gammalt österrikiskt belysningsföretag som på Designjunction visade upp några av sina lampor. Designen kommer från företagets historiska arkiv och har bara moderniserats en aning. Här en vacker taklampa:
6kalmar w
/Karin

Annons

PS Kanske inte en höjdpunkt, men ganska rolig ändå, var Anglepoises monter med tre gigantiska lampor som ”dansade” till Staying Alive
7dansande lampor
Laddar