Hemma hos Diana Vreeland

Processed with VSCOcam with m5 preset

Om jag fick sätta ihop en drömmiddag med både levande och döda personer, skulle Diana Vreeland vara ett givet namn. Hon är societetskvinnan som skapade den moderna moderedaktören, den fula ankungen som under sina år på Harper’s Bazaar och Vogue förverkligade de mest spektakulära visionerna! Dessutom älskade hon en bra historia och hade inget emot att skarva på sanningen – och åt gärna Mac&Cheese till middag (jag är ingen vidare kock, om en säger…).

Annons

Processed with VSCOcam with m5 preset

Helst skulle vi befinna oss i hennes blodröda salong på 550 Park Avenue i New York. Den är sedan länge historia, men i lördags fick jag förflytta mig dit tack vare Fria teaterns uppsättning Full galopp. Den utspelar sig i hennes hem, några få månader efter att hon fått sparken från Vogue, och fångade både henne och hennes ”trädgård från helvetet”.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Rött ökar produktiviteten – men även stressen och en kan bara föreställa sig alla heta diskussioner (läs: bråk) som utspelat sig i Vreelands vardagsrum… ”Rött är fantastiskt klargörande – klart, renande, avslöjande. Det gör alla färger vackra. Jag kan inte föreställa mig att bli uttråkad av det – det skulle vara som att tröttna på personen du älskar. Jag ville att den här lägenheten skulle bli en trädgård – men det måste vara en trädgård i helvetet”, som hon själv uttryckte det.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Hur kan en låta bli älska en person som går all in oavsett om det gäller inredning, modeplåtningar eller sin egen persona? Den som har Aftonbladet Plus kan läsa ett porträtt jag skrev under min frilanstid här eller ett jättebra porträtt från NY Magazine här! xo Katarina

Processed with VSCOcam with m5 preset
Laddar