Hej hej Monica!


Nu kanske ni som följt tv-programmet Så mycket bättre tror att jag tänker göra ett inlägg om Sylvia Wrethammars version av Maja Ivarssons låt Hej hej Monica? Men nej, nej. Jag tänker på en helt annan Monica. En superbegåvad formgivare och konstnär. En Monica som har slagit igenom internationellt och som besitter en ambitionsnivå som får min egen att verka, minst sagt, fjuttig! Det är också en glad och väldigt trevlig Monica. En Monica som häromkvällen bjöd in oss på redaktionen till ett mysigt glöggmingel i hennes inspirerande lilla designstudio på söder, där hon allt som oftast sitter tillsammans med sina medarbetare och skapar. Monica Förster är hennes namn. Ovan ser ni Monica till vänster och jag till höger.

Annons


Direkt när man kliver in i designstudion så hamnar man mitt i Monicas formvärld, fylld av prototyper och små figurer i papper.


Till och med pepparkakorna och glöggen blev en fin scenografi tillsammans med små stilleben och kontorsmaterial. Var det medvetet eller en slump?


Monica hade gjort en installation i studion dagen till ära med flera ihopvikta adventsstjärnor hängandes i taket. Och det bästa av allt: jag fick rycka ner en och ta med hem!

/Anette

Ps! … du kan läsa mer om Monica i februarinumret av Elle Interiör.


  • Åh, jag som trodde du tänkte på mig 🙂 

    Krama om hela redaktionen GOD JUL  från mig! 

    //Monica KämpeLaddar