Grupperad inspiration – Nr 7

kors
Typisk lördagsförmiddag! Efter den vanliga lördagsdammsugningen, självvalt – övriga familjen rider ute på Tyresö, väntar barnkalas … men innan dess får jag en stund för mig själv vid skrivbordet i vardagsrummet.

Annons

Passar också på att förnya ”ordningen” på avlastningsbordet vid soffan. Inser nu till fullo Pia Walléns genialitet när jag plockar fram hennes runda vita bricka med ett grönt kors, Cross Tray. Det är just i det genialiteten ligger – att det ”bara” är ett grönt kors! Ett formspråk som står över alla trender! Och jag vill omedelbart ha hennes röda ullpläd Cross Blanket med vita kors, född 1991 … Typ, NU!

Pias bricka får dela säng med ett smalt rektangulärt fat Blue Fluted Mega från Royal Copenhagen, Alexander Lerviks ljusstake Dot för Gallery Pascale och 80-talsklassikern Berenice, jag älskar den, i design av Alberto Meda och Paolo Rizzatto för Luceplan. Berenice ritade herrarna redan 1985, hon har varit med mig sedan dess, och 2007 uppdaterades hon med led-ljus.

/Svante

Klicka för att kolla Grupperad inspiration 12345 och 6.
Laddar