Göteborg – Make my day!


Jag, med sällskap, tog en kort tripp till Göteborg i helgen, och ni som funderar på att göra samma sak får inte missa ett besök på Artilleriet – en inredningsbutik som är väldigt svår att komma ut ifrån! Snygg och inspirerande presentation av möbler och designerprylar i en varierande blandning av vintage och ny design från olika hörn av världen, och där välkända märken blandas med ”up & coming”. Resultatet av besöket blev förstås att jag kom ut 500 kr fattigare, men ett fantastiskt fint timglas rikare, från Seletti.

Annons


Ett sånt här kontor vill jag ha hemma!


Efter en timme lyckades jag besluta mig för att ta timglaset längst till vänster.

Ett annat tips i denna goa stad är att ta en liten runda i Antikhallarna, som huserar i ett gammalt bankpalats från 1900-talet. Från början ritat i nyrenässansstil av arkitekterna Axel och Hjalmar Kumlien och som tidigare i år genomgick en renovering och ombyggnad. Strosa runt bland butikerna och avsluta sedan med en kanna kaffe och räkmacka i någon av caféets sköna fåtöljer och känn in atmosfären.

Efter shopping och rundvandring i charmiga stadsdelen Haga avrundade vi dagen, totalt stelfrusna, i ytterligare en unik och inspirerande miljö – Hagabadet. Tänk, där har det badats sedan 1870-talet, och det finns hela fyra vackra bad att välja på i jugendmiljö! Och medan jag låg där lite gracilt och viktlöst och bara flöt i Ägget, den största av bassängerna och som består av en djupare del i mosaik format till ett ägg, så kände jag mig faktiskt som Esther Williams. Inte så dumt!

/Anette
Laddar