Gardiner med proveniens

sammet
Jag har levt ett helt gardinlöst liv! Ja, ända fram till nu … och hade det inte varit som en följd av ett sammanhang hade det gardinlösa livet fått lunka på …

Den tjock-tjocka beige-grå gardinen i sammet har en alldeles speciell historia – eller proveniens – som det så vackert heter. Den hängde som en gigantisk ridå bakom disken i receptionen på Hachette Sverige AB på S:t Eriksplan – Det förlag som tidigare bestod av ELLE Interiör och våra två systertidningar ELLE och ELLE Mat & Vin + Magazine Café. Numera ingår vi alla i Aller Media.

Annons

Den här fyra (4) meter breda sammetsridån – en riktig nostalgitripp –  har numera en självklar plats i mitt sovrum och ordet proveniens har fått en helt ny innebörd för mig …

Till saken hör att min mintgröna Husqvarna, en raritet från 60-talet, hade en smärre svacka vid tidpunkten för installerandet i somras så jag har fållat det tunga sammetsdraperiet på fyra (4) meters bredd helt för hand – bara det en bedrift i sig … men desto snyggare blev det! 😉

/Svante

linne
Den här tunn-tunna vita linnegardinen, hela sex (6) meter bred, även den med proveniens S:t Eriksplan, men då i ELLE Interiörs konferensrum, har fått nytt liv i ett av våra rum mot gatan. Jag är särskilt nöjd med att längden efter uppfållning, denna gång dock inte för hand, blev precis så att den på ”franskt manér”, vilar en aning mot parketten …

Hade det inte varit för det här vita tygstycket med en proveniens, så laddad med nostalgi, hade det här fönstret fått förbli gardinlöst!

vardagsrum
Här är gardiner portade!

2-metersfönstret i vardagsrummet är och förblir min finaste tavla – en målning som ständigt skiftar motiv i form av ljus och årstider. Bilden har jag tagit sittande vid mitt skrivbord – lyxig vy!
Laddar