Första dagen på ett nytt liv … förlåt, nytt nummer …

lookbook
Wow! Nr 2 lämnat till tryck!

Något av det häftigaste med att jobba på tidning är att vi alltid får en ny chans! En möjlighet att göra det vi gör bättre när vi börjar med ett nytt nummer …

Nu ligger nummer 3 ligger framför oss som ett oskrivet blad – nåja, inte riktigt …

Annons

Vi har något som vi på redaktionen kallar våra ”Lookbooks” – en hög utskrifter med tittbilder från alla de hem vi har i lager. Ett lager som vi försöker balansera med olika typer av hem som står för det som är ELLE Decoration – själva stommen i tidningen. Att köpa in hemreportage är en balansgång och det allra svåraste är att inte köpa in ”allt som vi gillar” utan att bara köpa in ”de rätta hemmen som vi gillar”. Lagret får inte bli för stort eftersom hemreportage, om något, är färskvaror med tydliga ”bäst-före-datum” – i alla fall de flesta av dem.

Att hitta just ”den rätta mixen” på de 5–6 hemreportage vi har i varje nummer är det absolut roligaste i mitt jobb!

Faktum är att i nr 3 som nu ligger i pipeline har vi inte att bara 5–6 hem – utan 16! Smått otroligt eller hur?

I 14 av dem kommer vi på varsitt uppslag hem till 14 chefredaktörer på ELLE Decoration, i 14 olika länder. Vilken mångfald – som också visar på styrkan i vårt nätverk!

De övriga 2 blir stora reportage på 8 sidor var, det ena av dem, överst i högen på bilden, är hemma hos smyckedesignern Charlotte Lynggaard i hennes helt fantastiska hus vid Öresund strax norr om Köpenhamn.

/Svante
Laddar