Fisblomma


En av mina omistliga älsklingar som varit med de senaste 20 åren! Jag talar om det här praktexemplaret av Doktor Westerlunds hälsoblomma, eller Rosengeranium, som under vintern fört en tynande tillvaro och nu äntligen börjar komma igen. Vilken växtkraft!

Annons

Den har en hedersplats i fönstret vid min frukosthörna och silar ljuset på ett magnifikt sätt – dessutom behöver den bara den lättaste beröring för att sprida en ljuvlig citrusliknande doft omkring sig – Rena aromaterapin!

Burken till höger rymmer jutesnöre av bästa kvalitet från Nutscene och står inte där bara till lyst utan kommer till flitig användning när jag ”pratar” med, ansar och binder upp mina pelargoner – en sällsynt kurativ ”en-timme-på-lördags-förmiddagen-syssla …

Förr i världen kallades Doktor Westerlunds hälsoblomma ofta fisblomma och rekommenderades till sovrummet eftersom den ansågs eliminera dålig luft …

Eftersom det är en pelargonsläkting är den lättskött och tålig – därför mitt bästa krukväxttips till alla som inte anser sig ha gröna fingrar. Köp hem ett friskt och kraftigt exemplar – just nu är det säsong i alla blomsteraffärer som säljer krukväxter.

Kanske något för sovrummet …?

/Svante

 
Laddar