Finsällskap på 173:ans buss


För några veckor sedan tog jag och layout-Emma en tripp till den årliga trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö, vilket var första gången där för oss båda. När vi steg in i mässhallen möttes vi av mängder av vackra växter och imponerande blomsterarrangemang, och runt varje hörn väntade alltid lika mycket till. Förutom att kika runt och botanisera bland allt fint så var vi också på uppdrag – att spana efter fikonträd. Emma slog till och köpte ett, medan jag som vanligt inte kunde bestämma mig. Hela dagen därpå grämde jag mig och avundades hennes fina fikonträd och ångrade mig djupt att jag inte hade slagit till. Det hade ju varit så fint hemma i köket … Velig kan jag skriva under på, men jag vet också att det alltid är ett övergående tillstånd, och på lördag morgon, innan jag visste ordet av, satt jag på bussen till Älvsjö – jag skulle minsann ha ett eget fikonträd! Då jag redan sett det mesta av mässan två dagar tidigare hade jag siktet helt inställt på In the Moods pop up-butik där vi hade sett träden. Och tro det eller ej, jag var ut genom dörren hemma, till mässan i Älvsjö och tillbaka igen inom loppet av 50 minuter! Det måste man väl ändå kalla för målmedvetenhet, och tack vare den envishet som bara kommer när man inte kan släppa något förrän man vunnit det, står nu mitt fikonträd hemma på köksgolvet och sprider glädje varje dag.

Annons

/Felicia

PS. Ni är många som har mejlat och frågat var man hittar mindre fikonträd i krukor och ett tips är att kika på handelsträdgårdar eller i välsorterade blomsteraffärer.
Laddar