Festkväll nr tre(3) …

fogia
Stockholm Design Week kör hårt med alla oss som jobbar med inredning och design till professionen …

Ikväll startade Anette, Karin, Katarina och jag ute i möbel- och sofftillverkaren Fogias showroom/butik ute vid f d Finnboda varv – bara själva lokalen är värd en omväg! Vi välkomnades av designern och inredaren Anika Reuterswärd – sedan många år navet vad gäller design i Fogias kollektion. Vi fick mat, och inte vilken mat som helst, utan mat i regi av Markus Aujalay. Framförallt en överdådig vegetarisk buffé som alla köttätare kunde komplettera med högrev som tillagats i femton (15) timmar – Sanslöst gott!

Annons

Nytt i Fogias kollektion är möbler i design av Stefan Borselius, Andreas Engesvik och Note Design Studio – ikväll fick vi se allt på riktigt! Kolla på Fogias hemsida.

Vidare till A-place, f d Red Devil, på Norrlandsgatan i Stockholm där designstarka och finska One Nordic Furniture Company hyrt in sig för kvällen – mycket ”fashion” om jag säger så …

Klockan 9 var det dags att runda hörnet och ta Hamngatan upp till NK – Det Stora Varuhuset och dess ljusgård. Kadi Harjak, VD på NK Inredning, bjöd in till en inredningsfest som är veckans enda, av många försök, som kommer i närheten av vår egen ELLE Decoration Swedish Design Awards 2014 som vi hade i måndags på Operakällaren!

Lika mycket som att ”alla var där” i måndags ”var alla där” ikväll …

/Svante

lampor
Megastor lampinstallation i NK:s ljusgård – något utöver det vanliga!

glas
Först champagne – efter det undrar jag hur många glas vitt vin som gick åt …

kadi
Bedriften i att överhuvudtaget röra sig med de här klackarna måste betraktas som något av ett mästarprov – det klarade Kadi Harjak, VD på NK Inredning – Wow!

dans
Hela NK dansar och ler …

nk
Tom Dixons mässingsfärgade lampor är minst sagt en braksuccé!

skylt.nk
NK:s skyltfönster bågnar av inredning!
Laddar