Färgslag

Det är verkligen en ynnest att få jobba med färg så mycket som jag får göra. Att varje dag få välja ut de bilder som passar bäst ihop tonmässigt, att få klura ut och kombinera saker, tyger och färgprover till egna jobb i tidningen, som tillexempel Paletten. Det ska också väljas en speciell färg till logotypen på omslaget till varje nummer, och nyligen fick jag prover på helt nya, färska pantonefärger, även kallat PMS-färger (Pantone Matching System), i fantastiskt fina pasteller. Pantonefärger är till skillnad från andra färgsystem färdigblandade färger. Den önskade färgen skapas alltså inte i tryckpress eller liknande och tryckning med pantonefärger kan därför endast användas då motivet består av en eller ett fåtal specifika färger, t.ex. en logotyp. Och färgkartan ovan är en dröm!
Midnattsblå, duvblå, pärlgrå, ljusrosa, ljusblå, nougat, mintgrön, syrén, lejongul … Ateljé Alt är ett nytt varumärke med produkter främst för sovrummet. På bilden ligger färgprover på sängkläder ur kollektionen Duo.Alt, tillverkat i skön egyptisk bomullsatin. Alla produkter skräddarsys i Sverige och kan fås i egna mått på beställning. Gå in på webshopen www.ateljealt.se för att se produkterna i sin helhet och för att frossa i de sobra nyanserna.
Fick också tygprover från det unga, brittiska textil- och tapetvarumärket Scion idag, som skickat exempel på sin nya lansering Wabi Sabi – en mönsterblandning av abstrakt, geometriskt, organiskt och blommigt i en mix av färger som indigo, ebenholts, skiffer, mossa, högrött, bränd jord, hallon och ametist, för att nämna några.

Annons

Vad ska man välja? I´m getting dizzy!

/Anette

 

 
Laddar