Fågelsjukan?

–Du gillar verkligen fåglar, sa en kompis plötsligt till mig när hon var hemma på middag häromkvällen.
– Vadå, vad menar du?, svarade jag.
– Ja, du har ju en massa fåglar utspridda i lägenheten, alla med olika uttryck och i olika material. Som illustrationer, i sten, glas, trä och porslin, konstaterade hon.
– Hm, har jag aldrig tänkt på, sa jag.
– Nä, men nu vet du det, svarade hon med ett leende.
Fullt upptagen med maten, gick jag inte vidare in på det. Jag kan bli lite trotsig när någon berättar saker om min personlighet som jag själv aldrig reflekterat över.
Häromdagen samlade jag i alla fall ihop fåglarna och tog en bild (alla illustrationer är dock inte med). Sådär jättemånga är det ju inte, men visst, jag får väl erkänna att det ligger något i det min kompis sa.

Annons

Jag gillar tydligen fåglar.

/Anette

På bilden ovan: Papegojan i porslin från 40-talet är en lampa, köpt i antikaffär. Trädgrenen med små täljda träjfåglar har min farfar gjort. Glasfåglarna är loppisfynd. Stenfågel från Evensen Antik. Träfågelsfamiljen formgav Kristian Vedel redan 1959, och produceras nu av Architectmade. Blå träfågel längst till höger, Songbird, designades 1950 av Kay Bojesen och finns åter i produktion. Illustrationen fick jag som en sommarhälsning från duktiga formgivarna Edholm och Ullenius.

En till … Print av Olle Eksell.

 
Laddar